Categories
Legal Tech Startup Awards

10 halve finalisten Legal Tech Startup Awards 2015 bekend

Op woensdag 26 augustus zijn de 10 halve finalisten voor de eerste Legal Tech Startup Awards bekendgemaakt. De jury, bestaande uit Jelle van Veenen (Dutch Legal Tech), Jeroen Zweers (Kennedy Van der Laan, Dutch Legal Tech), Sasja Winters (ING) en Claudia Heemskerk (PLEIT), had hiervoor de keuze uit 21 aanmeldingen, waarvan een deel buitenlandse legal […]

CNVSE1yUEAA5oHn

Op woensdag 26 augustus zijn de 10 halve finalisten voor de eerste Legal Tech Startup Awards bekendgemaakt. De jury, bestaande uit Jelle van Veenen (Dutch Legal Tech), Jeroen Zweers (Kennedy Van der Laan, Dutch Legal Tech), Sasja Winters (ING) en Claudia Heemskerk (PLEIT), had hiervoor de keuze uit 21 aanmeldingen, waarvan een deel buitenlandse legal innovators. Het niveau van de inzendingen lag hoog en er was grote variatie in innovatieve oplossingen te onderscheiden. Dit onderstreept dat er grote veranderingen op komst zijn in de juridische sector.

Op 7 september a.s. presenteren de halve finalisten op het ING-kantoor in Amsterdam hun product tijdens de halve finale. Die dag zijn er ook 25 smaakmakers uit de juridische sector aanwezig, die hun stem laten gelden. Drie finalisten krijgen daarna de kans om op 6 oktober a.s. tijdens PLEIT hun product te pitchen voor 500 aanwezigen uit de juridische sector.

De 10 halve finalisten

Legalloyd

Onze missie is om ‘het juridische’ toegankelijk te maken voor iedere onderneming. Wij hebben software ontwikkeld die de gebruiker in staat stelt om in enkele minuten zelf een contract op te stellen. Daarnaast bieden wij hoogwaardig juridische ondersteuning aan. Voor specialistische zaken kunnen wij doorverwijzen naar ervaren, gespecialiseerde advocaten. Zo zijn onze klanten veel beter juridisch gedekt, tegen een fractie van de kosten.

FastPortal

FastPortal maakt het mogelijk voor zelfs de kleinste juridisch, financieel en zakelijk dienstverleners om een professionele online klantomgeving op te zetten met verregaande automatisering, waardoor personeel minder tijd verspilt aan randzaken en klanten tevredener zijn.

SMASHDOCs

SMASHDOCs is a WebApp that enables collaboration on documents to be faster, more productive and secure. SMASHDOCs is a new technology that organizes, manages and always keeps the user up to date on new information regarding document changes and communication.

DigiTrage

Als alternatief voor de steeds duurder wordende overheidsrechter biedt DigiTrage digitale arbitrage voor incassozaken aan. De proceskosten bij DigiTrage liggen substantieel lager en het gebruiksgemak hoger, zonder dat aan kwaliteit en rechtszekerheid concessies worden gedaan. Via de procedure kunnen betalingsgeschillen online worden beslecht. Zowel waar verweer wordt gevoerd als bij verstek.

Clocktimizer

Clocktimizer levert big data business intelligence software voor advocaten. Clocktimizer maakt het mogelijk om diepgaande analyses uit te voeren op de interne bedrijfsvoering. Daarmee kan een advocaat bijvoorbeeld: op eenvoudige wijze projecten met elkaar vergelijken ten behoeve van fee quotes; projecten monitoren en tijdig bijsturen om budgetoverschrijdingen te voorkomen; en
zien waar efficiëntieverbeteringen de winstgevendheid van het kantoor kunnen vergroten.

Vantage

Wij vinden dat men in Nederland veel te snel naar de rechter stapt. Een rechterlijke uitspraak brengt een beslissing, maar niet altijd een oplossing. Wij geloven in eigen kracht en daarom willen wij mensen helpen in een vroegtijdig stadium aan de slag te gaan met hun situatie. Door ze tools te geven voor (zelf)onderzoek dat leidt tot begrip en inzicht. Door een platform te creëren waar je kennis kunt delen en van elkaar kunt leren. Door mensen op eigen kracht problemen te laten oplossen, in de wetenschap dat ze altijd kunnen rekenen op hulp en ondersteuning.

Vraag de Notaris

Met alle digitale/technologische mogelijkheden van tegenwoordig wordt het tijd dat iets regelen bij een notaris makkelijk, snel, goed en betaalbaar is. Het kan! Bij ‘Vraag de Notaris’ vind je veel informatie in taal die te begrijpen is, ook als je geen jurist bent. Je kunt (straks) direct online je notaris zaken regelen. Niet meer vrij nemen maar direct online overleggen met je notaris. Gemakkelijk snel en betaalbaar.

LawyerlinQ

LawyerlinQ helpt juridische afdelingen en advocatenkantoren om wendbaarder te worden door hen te voorzien van een eigen, op maat gecreëerde community van juridische professionals. LawyerlinQ draagt zorg voor het online samenwerkingsplatform, de formatie van de community, de implementatie in de organisatie, het beheer en de financiële en contractuele afhandeling van al het werk wat via de community verdeeld wordt, in welke vorm dan ook: per uur, per project, fixed price, ad interim. LawyerlinQ: flexibility delivered.

LegalDutch

Vergeet alles wat je dacht over advocaten. LegalDutch doet het anders. Wij helpen ondernemingen met zelfvertrouwen slimmere juridische beslissingen te nemen. Daarvoor brengen we hen naadloos in contact met de juiste specialisten, die transparant zijn over kwaliteit, tarief en hun bijdrage aan succes. Zo maken we juridisch advies sneller, makkelijker én betaalbaar. Start kosteloos een pitch en laat getalenteerde specialisten reageren op je opdracht. Zo ben je gegarandeerd van een advocaat met de juiste ervaring én bespaar je tot wel vijftig procent op juridische kosten.

Kopjra

Kopjra is a startup involved in the protection of the Intellectual Property and of the privacy, supported by TIM #WCAP accelerator and by the University of Bologna. Kopjra Anti-piracy SaaS enables the users to detect the online copyright infringements and to send takedown notifications to the subjects involved in the unlawful acts, in order to command the removal of the right infringing content and to obtain damage refunding. Kopjra’s proposal goes beyond the sole content removal – top service offered by competitors -with the forensic digital evidence acquisition procedures.

Over Dutch Legal Tech

Dat er in de juridische sector nog veel innovatie mogelijk is, is geen geheim. Wereldwijd is er onder de naam ‘Legal Tech’ een beweging van partijen ontstaan die technologie als bron zien om de juridische dienstverlening sneller, beter, klantgerichter en efficiënter te maken. Echter, het is voor jonge bedrijven lastig om de markt te bereiken. Om ook in Nederland meer zichtbaarheid te creëren voor jonge innovaties richtten Jelle van Veenen (Legal Service Designer) en Jeroen Zweers (Innovation Director Kennedy Van der Laan) eind 2014 de Dutch Legal Tech Meetup op. Binnen enkele maanden telde de groep meer dan 350 leden, en waren er drie drukbezochte bijeenkomsten. Kennedy Van der Laan heeft zich als partner verbonden aan het initiatief. Het advocatenkantoor ziet de potentie van ‘Legal Tech’ en daarmee het belang van technologische innovaties binnen de juridische sector voor de manier waarop het kantoor zijn dienstverlening aan cliënten verder kan verbeteren.

Over Legal Tech Startup Awards

In 2015 organiseert Dutch Legal Tech samen met Kennedy Van der Laan, ING, PLEIT, Lexxyn Groep en Sdu de Legal Tech Startup Awards. De prijs is bedoeld om jonge innovaties de kans te geven zich te presenteren aan de juridische markt. Drie finalisten presenteren tijdens PLEIT2015 op 6 oktober hun product voor 500 aanwezigen uit de juridische sector. Naast de eer en de nodige zichtbaarheid, kan de winnaar rekenen op legal advies van Kennedy Van der Laan, financieel advies van ING, technisch & security advies van Lexxyn Groep en marketing exposure in juridische media van Sdu.

3 replies on “10 halve finalisten Legal Tech Startup Awards 2015 bekend”