Categories
Legal Tech Startup Awards legal tech startup awards 2018

Clocktimizer wint Legal Tech Startup Awards 2015

Startup Clocktimizer is de winnaar van de Legal Tech Startup Awards 2015. De startup, die het met big data business intelligence software mogelijk maakt om diepgaande analyses uit te voeren op de interne bedrijfsvoering, kreeg de voorkeursstem van de jury én het publiek dat aanwezig was bij PLEIT. In de finale, die plaatsvond tijdens de […]

Startup Clocktimizer is de winnaar van de Legal Tech Startup Awards 2015. De startup, die het met big data business intelligence software mogelijk maakt om diepgaande analyses uit te voeren op de interne bedrijfsvoering, kreeg de voorkeursstem van de jury én het publiek dat aanwezig was bij PLEIT.

Pieter van den Hoeven en Bram Fokke winnen met Clocktimizer de Startup Awards 2015
Pieter van der Hoeven en Bram Fokke winnen met Clocktimizer de Startup Awards 2015

In de finale, die plaatsvond tijdens de vierde editie van PLEIT in De Fabrique in Utrecht, presenteerden de drie finalisten FastPortal, SMASHDOCs en Clocktimizer hun idee aan de jury en de 550 aanwezigen uit de juridische sector. Startup Clocktimizer kreeg zowel van de jury, bestaande uit Jelle van Veenen (Dutch Legal Tech), Jeroen Zweers (Kennedy Van der Laan, Dutch Legal Tech), Sasja Winters (ING) en Claudia Heemskerk (PLEIT), als het publiek het grootste aantal stemmen. Deelnemers aan PLEIT konden via de PLEIT app hun stem uitbrengen.

Eerste big data toepassing in juridische sector


Juryvoorzitter Jeroen Zweers geeft aan: “Het was voor ons moeilijk om een keuze te maken uit de drie finalisten. Alle drie de producten hebben enorme potentie. Clocktimizer sprong er voor ons uit, omdat het als eerste in de juridische sector op een slimme en praktisch goed toepasbare manier gebruikmaakt van big data. Met het product wordt precies ingespeeld op de toenemende behoefte aan ondersteuning bij de ontwikkeling van nieuwe prijsmodellen. Hiermee draagt de startup sterk bij aan de verdere en volgens ons noodzakelijke commercialisering van de juridische sector.”

Naast de eer en de nodige zichtbaarheid, krijgt Clocktimizer als winnaar van de eerste Legal Tech Startup Award juridisch advies van Kennedy Van der Laan, financieel advies van ING, technisch & security advies van Lexxyn Groep en marketing exposure in juridische media van Sdu.

Legal Tech Startup Awards 2016

Met 21 aanmeldingen voor de eerste editie van de Legal Tech Startup Awards kende de nieuw gelanceerde prijs een vliegende start. “Naast Clocktimizer hebben alle deelnemers van de Legal Tech Startup Awards laten zien dat er genoeg kansen zijn voor vernieuwing van de juridische sector,” zegt Jeroen Zweers. Hij vervolgt: “We gaan de prijs volgend jaar dan ook zeker een vervolg geven. Hopelijk draagt het bij aan de snelle introductie van nieuwe technieken in de juridische sector. Hier wil ik wel bij benadrukken dat de kantoren nu aan zet zijn. Zij moeten de durf gaan tonen de nieuwe technieken te willen omarmen om zo daadwerkelijk impactvol te innoveren.”

Over Clocktimizer

Clocktimizer – clocktimizer.com

Clocktimizer levert big data business intelligence software voor advocaten. Clocktimizer maakt het mogelijk om diepgaande analyses uit te voeren op de interne bedrijfsvoering. Daarmee kan een advocaat bijvoorbeeld: op eenvoudige wijze projecten met elkaar vergelijken ten behoeve van fee quotes; projecten monitoren en tijdig bijsturen om budgetoverschrijdingen te voorkomen; en zien waar efficiëntieverbeteringen de winstgevendheid van het kantoor kunnen vergroten.

Over Dutch Legal Tech

Dat er in de juridische sector nog veel innovatie mogelijk is, is geen geheim. Wereldwijd is er onder de naam ‘Legal Tech’ een beweging van partijen ontstaan die technologie als bron zien om de juridische dienstverlening sneller, beter, klantgerichter en efficiënter te maken. Echter, het is voor jonge bedrijven lastig om de markt te bereiken. Om ook in Nederland meer zichtbaarheid te creëren voor jonge innovaties richtten Jelle van Veenen (Legal Service Designer) en Jeroen Zweers (Innovation Director Kennedy Van der Laan) eind 2014 de Dutch Legal Tech Meetup op. Binnen enkele maanden telde de groep meer dan 400 leden, en waren er drie drukbezochte bijeenkomsten. Kennedy Van der Laan heeft zich als partner verbonden aan het initiatief. Het advocatenkantoor ziet de potentie van ‘Legal Tech’ en daarmee het belang van technologische innovaties binnen de juridische sector voor de manier waarop het kantoor zijn dienstverlening aan cliënten verder kan verbeteren. www.dutchlegaltech.nl  

In 2015 organiseert Dutch Legal Tech samen met Kennedy Van der Laan, ING, PLEIT, Lexxyn Groep en Sdu de Legal Tech Startup Awards. De prijs is bedoeld om jonge innovatieve bedrijven de kans te geven zich te presenteren aan de juridische markt. 21 Startups uit binnen- en buitenland hebben zich voor deze eerste editie aangemeld. www.legaltechstartupawards.nl

3 replies on “Clocktimizer wint Legal Tech Startup Awards 2015”