Categories
Denktank

Legal Tech Denktank

Op 26 mei 2016, tijdens de 5e Dutch Legal Tech Meetup, is de Legal Tech Denktank aangekondigd. De Legal Tech Denktank is een onafhankelijke, informele organisatie op het gebied van technologische ontwikkelingen in de juridische dienstverlening. De denktank zet aan tot een inhoudelijke verdieping van technologie-gedreven juridische innovatie en werkt als inspirator, stimulator en initiator […]

Op 26 mei 2016, tijdens de 5e Dutch Legal Tech Meetup, is de Legal Tech Denktank aangekondigd. De Legal Tech Denktank is een onafhankelijke, informele organisatie op het gebied van technologische ontwikkelingen in de juridische dienstverlening. De denktank zet aan tot een inhoudelijke verdieping van technologie-gedreven juridische innovatie en werkt als inspirator, stimulator en initiator aan technologische veranderingen in de juridische dienstverlening.

De juridische markt staat door technologische ontwikkelingen voor grote uitdagingen.

De opkomst van innovatieve, internet-gerelateerde juridische activiteiten gaat voor grote veranderingen zorgen in de juridische markt. De Denktank ontwikkelt een visie over Legal Tech en haar invloed op de bedrijfstak. Als onafhankelijk platform draagt de Denktank door middel van discussie, oordeelsvorming, informatieverzameling en communicatie bij aan het verspreiden van Legal Tech in Nederland, en in Europa. Centraal staan reguliere bijeenkomsten van een kerngroep. Daarbij probeert de Denktank mede haar doelen te bereiken door het samenbrengen van mensen en organisaties die interesse hebben in en belang hebben bij Legal Tech.

De doelgroep van de Denktank is breed, en niet volledig afgebakend: juridische dienstverleners (primair advocatenkantoren), ondernemingen met veel juridische getinte werkzaamheden, ondernemingen die gericht zijn op het verzamelen en toegankelijk maken van juridische informatie, startende bedrijven op het terrein van Legal Tech, consultants op het terrein van Legal Tech, overheid met de rechtspraak en ministeries van justitie, onderwijs en wetenschap op het snijvlak van recht, technologie, innovatie en ondernemerschap.

Wie zijn wij?

De Legal Tech Denktank is een initiatief van Jeroen Zweers (Dutch Legal Tech, Kennedy van der Laan), Jelle van Veenen (Dutch Legal Tech, Legal Service Designer), René Orij, (Universiteit Leiden) en Peter Backx (Wolters Kluwer). Deelnemers nemen deel aan de Denktank op persoonlijke titel. Waar relevant zal de Denktank in de toekomst worden uitgebreid met aanvullende disciplines en expertise. Deelname aan de Denktank en de activiteiten is op uitnodiging.