Categories
Legal Tech Startup Awards

Legal Tech Startup Awards 2016

Inschrijving Legal Tech Startup Awards 2016 geopend Amsterdam, woensdag 1 juni 2016 – Dutch Legal Tech organiseert dit jaar de tweede editie van de Legal Tech Startup Awards. Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar kunnen innovatieve startups die technologie gebruiken om juridische dienstverlening te verbeteren zich tussen 1 juni en 31 juli a.s. […]

Inschrijving Legal Tech Startup Awards 2016 geopend

Amsterdam, woensdag 1 juni 2016 – Dutch Legal Tech organiseert dit jaar de tweede editie van de Legal Tech Startup Awards. Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar kunnen innovatieve startups die technologie gebruiken om juridische dienstverlening te verbeteren zich tussen 1 juni en 31 juli a.s. aanmelden via www.legaltechstartupawards.nl.

Samen met partners PLEIT, Kennedy Van der Laan, Wolters Kluwer, Lexxyn Groep en ING biedt Dutch Legal Tech met de Legal Tech Startup Awards ook in 2016 een podium aan innovatieve startups om zich te kunnen presenteren aan de juridische sector. “De inzendingen van vorig jaar hebben laten zien dat er grote veranderingen op komst zijn. Het niveau van de inzendingen lag hoog en de variëteit in innovatieve oplossingen was groot. Het was dan ook onvermijdelijk dat we dit jaar weer veelbelovende startups de mogelijkheid bieden om zichzelf in de kijker te spelen”, aldus Jeroen Zweers, co-founder Dutch Legal Tech en Innovation Director bij Kennedy Van der Laan

Schijnwerpers dragen bij aan geloofwaardigheidltsa_winners
In 2015 vond de eerste editie van de Legal Tech Startups Awards plaats. Uit 21 inzendingen uit binnen- en buitenland werd Clocktimizer uitgeroepen tot winnaar. Deze startup maakt het mogelijk om met big data business intelligence software diepgaande analyses uit te voeren op de interne bedrijfsvoering. “De publiciteit die we hebben gekregen door mee te doen aan de Legal Tech Startup Awards (en deze te winnen…) is onbetaalbaar. Het was een fantastische kans om Clocktimizer in de schijnwerpers te zetten. Natuurlijk hebben we na de awards nog steeds zelf moeten laten zien wat we kunnen, maar het winnen van de award heeft in ieder geval een flinke bijdrage aan onze geloofwaardigheid geleverd”, aldus Pieter van der Hoeven, CEO van Clocktimizer.

Wolters Kluwer nieuwe partner
Dit jaar heeft ook Wolters Kluwer zich als partner verbonden aan de awards. Peter Backx, Manager Strategie en Innovatie bij Wolters Kluwer in Nederland: “Wolters Kluwer hecht enorm veel waarde aan innovatie om zo onze klanten effectiever en efficiënter te kunnen laten werken. Daarom zijn wij zelf ook continu bezig met het innoveren van onze producten en diensten en zien we de Legal Tech Startup Awards als een geweldig initiatief om innovatie in de juridische sector te stimuleren en tot wasdom te zien komen.” 


Aanmelden van 1 juni tot en met 31 juli a.s.

Ieder jong bedrijf, niet ouder dan drie jaar, dat zich inzet om juridische dienstverlening te verbeteren door middel van technologie kan zich van 1 juni tot en met 31 juli a.s. aanmelden via www.legaltechstartupawards.nl. De 10 meest veelbelovende startups worden uitgenodigd voor de halve finale. Daarna worden drie startups genomineerd die op 11 oktober 2016 tijdens PLEIT2016 hun idee mogen pitchen aan juridisch Nederland. De ruim 500 deelnemers aan het jaarlijkse congres kiezen samen met een vakjury de winnaar van de Legal Tech Startup Awards 2016.

Deelnemers kunnen rekenen op de nodige exposure in de aanloop naar de finale. De winnaar krijgt naast de eer en zichtbaarheid in de markt, juridisch advies van Kennedy Van der Laan, financieel advies van ING, technisch & security advies van Lexxyn Groep en marketing exposure in juridische media van Wolters Kluwer.