Categories
Meetup StudentMeetup

Ondernemerschap en innovatie door studenten

Wat hebben Advocatuur, Biologie en Cognitieve taalwetenschap met elkaar gemeen? Ze waren allemaal vertegenwoordigd op de eerste Legal Tech Student Meetup. Meer dan 25 aanwezigen van universiteiten en hogescholen uit het hele land wisselden kennis, ervaring en ideeën uit bij HubSpot in Leiden. Met de Student Meetups willen we studenten bij elkaar brengen en inspireren. […]

Wat hebben Advocatuur, Biologie en Cognitieve taalwetenschap met elkaar gemeen? Ze waren allemaal vertegenwoordigd op de eerste Legal Tech Student Meetup. Meer dan 25 aanwezigen van universiteiten en hogescholen uit het hele land wisselden kennis, ervaring en ideeën uit bij HubSpot in Leiden.

Met de Student Meetups willen we studenten bij elkaar brengen en inspireren. Op deze avond was het thema “Ondernemerschap en Innovatie”, en het podium was deze avond dan ook voor innovators. Jeroen Zweers liet zien hoe je als advocatenkantoor kan innoveren door je klanten anders te durven benaderen. Daarna was er ruimte voor korte pitches door studenten en startups. Veel dank aan  Appjection, Botboys, YoungLaw, CodeCombat en NuvaLaw voor het delen van jullie ideeën en ervaringen!

5 inzichten om te onthouden

De pitches en de discussies daar omheen gaven een hoop inzicht in de kansen die nieuwe ondernemerschap en innovatie bieden voor het recht. Vijf dingen om te onthouden zijn:
appjection

  1. Appjection – Maak eenvoudige juridische diensten toegankelijker door ze te automatiseren.
  2. Botboys – Zolang je een goed proces hebt, maakt het mensen niet uit of ze met een eenvoudig systeem of intelligente AI praten.
  3. YoungLaw – Klanten waarderen het wanneer je als juridisch dienstverlener goed contact onderhoud via laagdrempelige kanalen.
  4. CodeCombat – Recht en computercode lijken zoveel op elkaar, het is onvermijdelijk dat de jurist in de toekomst meer een programmeur wordt.
  5. NuvaLaw – Als je een succesvol bedrijf wilt starten, moet je ervoor zorgen dat je je klanten erg goed begrijpt

studentmeetup

Ook een Legal Tech Student Meetup bij jou in de buurt?

De eerste Legal Tech Student Meetup was een mogelijk door de hulp van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden. In het vervolg willen we deze meetup ook graag op andere locaties organiseren. Wil je mee organiseren, of ken je iemand die zou kunnen helpen? We horen het graag! Mail ons op info@dutchlegaltech.nl