Categories
Meetup

Legal Tech Meetup #6: Een luisterend oor

Onze apparaten begrijpen ons steeds beter. Door de recente ontwikkelingen op het gebied van Taal-en Spraaktechnologie komen er steeds meer digitale assistenten op de markt die aan een gesproken opdracht genoeg hebben. Aan de ene kant biedt dit, ook voor juridisch werk, kansen. Het wordt steeds eenvoudiger om ook gesproken tekst toegankelijk te maken, zoals […]

Onze apparaten begrijpen ons steeds beter. Door de recente ontwikkelingen op het gebied van Taal-en Spraaktechnologie komen er steeds meer digitale assistenten op de markt die aan een gesproken opdracht genoeg hebben. Aan de ene kant biedt dit, ook voor juridisch werk, kansen. Het wordt steeds eenvoudiger om ook gesproken tekst toegankelijk te maken, zoals rechtspraak of besluitvorming.

Aan de andere kant is er de kans dat we met dergelijke technologie, zonder het te willen of weten, een spoor van informatie achterlaten. Vaak wordt de opgenomen tekst via Internet verstuurd, zodat de analyse ergens anders plaats kan vinden. Op deze manier bleken onder andere de televisie  en kinderspeelgoed ons al af te luisteren. Ook over de assistent die tevens verantwoordelijk is voor je profiel bij een webshop kan je je natuurlijk vragen stellen.  Onlangs bleek trouwens dat deze assistent ook wel eens iets aanneemt van de verkeerde, toen een advertentie bij een hoop mensen de Google Home activeerde.

Drie zeer ervaren sprekers zullen ons op deze avond meenemen langs de mogelijkheden en de risico’s van deze technologie. Dus, “Alexa, RSVP “JA” voor de Dutch Legal Tech Meetup”, en “Siri, plan een route naar Kennedy Van der Laan in Amsterdam”.

Aanmelden via Meetup.com

Sprekers

Koos Wolters is één van de managing partners van het cyber security team van KPMG. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van IT proces control en is gespecialiseerd in information security (strategy, governance, policies en awareness) en IT governance, control en optimalisatie. Al meer dan 15 jaar adviseert Koos bestuurders van grote organisatie op het gebied van information security.

Arjan van Hessen is als onderzoeker (Universiteit Utrecht, Universiteit Twenthe) betrokken bij de ontwikkeling van Taal-en Spraaktechnologie. Bij Telecats zorgt hij er daarnaast voor dat de academische ontwikkelingen ook in het bedrijfsleven hun toepassing vinden. Hij richt zich met name op het toegankelijk maken van grote hoeveelheden gesproken tekst, en deed projecten gericht op de geesteswetenschappen, het vastleggen van gesproken geschiedenis, het ontsluiten van rechtspraak en het efficiënter werken met gesproken tekst bij de FIOD.

Nicole Wolters Ruckert is lid van het Team Privacy van Kennedy Van der Laan. Ze adviseert over een breed scala aan privacy-onderwerpen. Haar speerpunten zijn de cookie- en antispamwetgeving en het commerciële gebruik van persoonsgegevens, zoals advisering over direct marketing, profiling, online advertising en big data (analytics).

Locatie

Kennedy Van der Laan, Haarlemmerweg 333, Amsterdam

Datum

16 maart 2017

Programma

19:00 inloop

19:30 start programma

21:00 borrel

22:00 einde