Categories
legal tech startup awards 2018 Uncategorized

Legal Tech Startup Awards 2018 opent zoektocht naar juridische game changers

De Legal Tech Startup Awards 2018 is een wedstrijd voor technologische startups met potentie voor de juridische sector. Dutch Legal Tech brengt met haar partners deze startups en de markt samen en zorgt ervoor dat zij elkaar gaan begrijpen. Door producten en ideeën aan concrete vraagstukken te koppelen ontstaan innovatieve oplossingen die echt het verschil […]

De Legal Tech Startup Awards 2018 is een wedstrijd voor technologische startups met potentie voor de juridische sector. Dutch Legal Tech brengt met haar partners deze startups en de markt samen en zorgt ervoor dat zij elkaar gaan begrijpen. Door producten en ideeën aan concrete vraagstukken te koppelen ontstaan innovatieve oplossingen die echt het verschil gaan maken. Per 14 februari 2018 is de inschrijving geopend.

Het persbericht over de lancering van de Awards vindt u hier.

Dutch Legal Tech wordt in de organisatie van de awards gesteund door een aantal mooie partijen, die elk hun eigen bijdrage willen leveren aan juridische innovatie.

Wolters Kluwer
Peter Backx (Segment Directeur Tax Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland) over deze participatie:
‘Wolters Kluwer is voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om informatie toegankelijk te maken op het moment dat de gebruiker het nodig heeft. We weten dat er startups zijn die hier een fantastische rol in kunnen spelen. We roepen hen op zich in te schrijven. Samen leggen we bloot of hun idee of technologische product het pijnpunt in het werkproces van een jurist wegneemt. Zo ja, dan zijn er mooie kansen voor deze tech startups weggelegd.’

Lexxyn groep
Hendri van Norden (Partner Lexxyn Groep) over deze participatie:
‘Lexxyn Groep heeft ervaring met het in de markt zetten van nieuwe producten en kent nagenoeg alle kantoren in deze sector. Wij delen de kennis rondom verwachtingen en behoeften van de juridische sector graag met startups die het verschil willen en kunnen maken. Daarnaast staat de
Lexxyn Groep bekend als kennispartner voor de juridische sector. Als autoriteit op het gebied van kennisdeling dien je te weten wat er speelt, ook in het prille begin van innovatieprocessen.’

PLEIT
Claudia Heemskerk (Event Manager PLEIT) over deze participatie:
‘PLEIT biedt startups een groot podium om de kans van slagen in de doelgroep te peilen. Alle lagen van de juridische sector zijn aanwezig en laten van zich horen. PLEIT biedt podium om een prototype te presenteren en door de kritische noot van de doelgroep te finetunen, en om diezelfde doelgroep enthousiast te maken. Startups hebben grootse ideeën. PLEIT biedt ze het podium en handvaten om met elkaar de juridische sector te inspireren en de volgende stap te zetten.’

KPMG
Rens Rozekrans (Partner Risk Consulting & Regulatory) over deze participatie:
‘Digitale informatie blijft groeien, en het wordt een groot probleem voor bedrijven om daar de juiste feiten uit te halen. Er is een breedte aan skills nodig om tot goede oplossingen te komen, en ik hoop deze breedte bij de startups terug te zien.’

Dutch Legal Tech
Jelle van Veenen (initiatiefnemer Dutch Legal Tech) over deze participatie:
‘Om als nieuwkomer in dit segment een stok achter de deur te krijgen is een lange adem en een flinke dosis geluk nodig. Dat kost – nog los van geluk – energie, tijd en veel geld; ingrediënten die de gemiddelde startup niet heeft. Wij vinden het zonde om zoveel potentie uit deze branche te laten wegglippen, zonder dat de startup een reële kans heeft gekregen. Legal Tech Startup Awards geeft daarom veelbelovende startups en hun ideeën een ‘stempel van goedkeuring’ mee. Een signaal richting de markt om hen een kans te geven.’

Kennedy van der Laan
Jeroen Zweers (Innovatie directeur Kennedy van der Laan / initiatiefnemer Dutch Legal Tech) over deze participatie:
‘Er is vaak een enorme mismatch tussen startups en juridische kantoren. Wij helpen hen om elkaar beter te begrijpen. Wij willen advocaten stimuleren om met startups te werken en hen laten inzien dat je je de praktijk echt slimmer kunt vormgeven. Mits je ervoor openstaat. En die gedragsverandering willen wij bevorderen. Wij creëren kansen aan beide kanten, simpelweg door ze naar elkaar te laten luisteren en samen te laten werken. Samen zorgen we voor een Market Fit.’

Arag
Richard Faas (Director of Innovation & head of the Legal Tech Studio at ARAG SE NL) over deze participatie:
‘Iedereen toegang geven tot het recht: dat is de missie van Arag. We komen graag in contact met startups die een bijdrage kunnen leveren aan deze ambitie. Wij zien dat jonge bedrijven graag samenwerken met grote bekende organisaties om hun product te verkopen of een proof of concept te ontwikkelen. Tegelijkertijd blijkt het vaak lastig om snel tot een samenwerking te komen. Binnen onze Legal Tech Studio hebben we programma’s ontwikkeld om snel te achterhalen of we samen waarde kunnen genereren voor onze klanten.’
Lees hier het gehele persbericht>>