Categories
Nederlands

Legal Tech Map

Latest version: http://www.legaltechmap.nl Trots zijn we om de eerste versie van de Nederlandse Legal Tech Map te presenteren. Dit overzicht is tot stand gekomen met dank aan marktkenners en marktspelers. De focus ligt op Nederlandse partijen of partijen actief voor Nederlandse juristen en fiscalisten. Een analyse van LegalPioneer geeft aan dat er sinds 2010 70 startups […]

Latest version: http://www.legaltechmap.nl

Trots zijn we om de eerste versie van de Nederlandse Legal Tech Map te presenteren. Dit overzicht is tot stand gekomen met dank aan marktkenners en marktspelers. De focus ligt op Nederlandse partijen of partijen actief voor Nederlandse juristen en fiscalisten.

Een analyse van LegalPioneer geeft aan dat er sinds 2010 70 startups zijn ontstaan op de markt en gezamenlijk een investering van € 6.36 miljoen hebben ontvangen. In de laatste 3 jaar zijn zo’n 36 partijen gestart. Voor LegalTech partijen is Amsterdam de meest favoriete vestigingsplaats met 33 startups. Utrecht telt 11 partijen en Den Haag 6. De investeringen ontvangen door startups in Amsterdam zijn totaal zo’n € 2 miljoen.*

Online Legal Services en Document Assembly zijn de categorieën waarin de meeste spelers actief zijn. Research & Analysis, IP/Trademark services en Legal Tech consultancy vertonen vooralsnog weinig inititatieven.

www.legaltechmap.nl

Deze Legal Tech Map is gecreëerd door Wolters Kluwer, Dutch Legal Tech en  LegalPioneer.

We merkten via onze LinkedIn berichten (welke meer dan 15.000 keer zijn gelezen) dat er serieuze interesse is in een actueel overzicht. Dank voor alle suggesties en toevoegingen vanuit de markt!

Dutch LegalTech, LegalPioneer, en Wolters Kluwer zullen het overzicht op gezette tijden bijwerken en publiceren op www.legaltechmap.nl, zodat een actuele versie beschikbaar blijft voor de markt. Aanvullingen blijven dus welkom!

*Disclaimer: de bovenstaande data is op basis van beschikbare openbare bronnen. Werkelijke waardes kunnen afwijken.