Categories
Nederlands

Aankondiging: ARAG en Dutch Legal Tech werken samen aan juridische innovatie

Vanaf 16 maart 2017 verbindt ARAG Rechtsbijstand zich aan Dutch Legal Tech. De samenwerking heeft als doelstelling om de ontwikkeling van innovatieve juridische diensten te stimuleren. Afbeelding: Marc van Erven (CEO ARAG SE NL), Jelle van Veenen (co-founder Dutch Legal Tech), Jeroen Zweers (co-founder Dutch Legal Tech) en Richard faas (Director of Innovation ARAG SE […]

Vanaf 16 maart 2017 verbindt ARAG Rechtsbijstand zich aan Dutch Legal Tech. De samenwerking heeft als doelstelling om de ontwikkeling van innovatieve juridische diensten te stimuleren.

Afbeelding: Marc van Erven (CEO ARAG SE NL), Jelle van Veenen (co-founder Dutch Legal Tech), Jeroen Zweers (co-founder Dutch Legal Tech) en Richard faas (Director of Innovation ARAG SE NL

 

Dutch Legal Tech is sinds een aantal jaar het toonaangevende community platform waar partijen met een interesse in juridische innovatie elkaar kunnen ontmoeten. Dutch Legal Tech biedt zichtbaarheid aan startups en inspiratie voor bestaande organisaties.

“Juridische innovatie draait niet alleen om technologie of om juridische expertise. Om juridische diensten te kunnen innoveren is het essentieel om mensen met uiteenlopende expertises, vaardigheden, ideeën en mogelijkheden met elkaar in contact te brengen.”

— Jelle van Veenen, co-founder Dutch Legal Tech

 

ARAG Rechtsbijstand is een toonaangevende juridische dienstverlener, wiens kennis van de markt en focus op innovatie een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de Legal Tech community.

“ARAG is in 1935 opgericht om iedereen toegang tot het recht te bieden. Onze ambitie is om nieuwe technologie in te zetten om aan deze ambitie verder invulling te geven.”
— Richard Faas, directeur Innovatie bij ARAG.

 

Zowel ARAG als Dutch Legal Tech hebben een belang bij een bruisende, innovatieve, en ondernemende Legal Tech community. Samen zetten ARAG en Dutch Legal Tech zich in om de community de komende periode verder uit te bouwen en de vernieuwing van de juridische dienstverlening te versnellen.

Over Dutch Legal Tech

Sinds eind 2014 zorgt Stichting Dutch Legal Tech ervoor dat partijen met een interesse in juridische innovatie elkaar ontmoeten. Zo nodigen zij toonaangevende internationale sprekers uit om hun innovatieve ideeën aan het Nederlandse publiek uit te leggen tijdens de Legal Tech Meetups. Daarnaast organiseren zij de Legal Tech Startup Awards, waar Legal Tech Startups hun bedrijf voor een groot publiek kunnen presenteren. Speciaal voor studenten zijn er de Legal Tech Student Meetups, in samenwerking met Universiteiten en Hogescholen, en tot slot is er ook de wekelijkse nieuwsbrief. Met deze activiteiten slaagt Dutch Legal Tech erin om partijen te verbinden die belang hebben bij juridische innovatie. De activiteiten worden bezocht door advocaten, notarissen, legal counsels, juridische dienstverleners, ondernemers, startups, verzekeraars, uitgevers, overheid en academici. Stichting Dutch Legal Tech wordt mogelijk gemaakt door Kennedy Van der Laan, Wolters Kluwer, KPMG, en Jelle van Veenen Advies. Voor meer informatie: www. dutchlegaltech.nl

 

Over ARAG

Als toonaangevende juridische dienstverlener wil ARAG dat iedereen toegang heeft tot het recht. Dit door het bieden van begrijpelijke en betaalbare oplossingen. Verzekerd of niet verzekerd. ARAG ziet dat de wereld, mede door nieuwe technologie, verandert en dat de behoefte aan juridische dienstverlening in een steeds complexere samenleving toeneemt. Daarom zet ARAG volop in op innovatie en heeft haar eigen Legal Tech Studio opgericht in Amsterdam waar een team van ‘innovators’ werkt aan de ontwikkeling van technologische concepten. Er wordt nadrukkelijk gezocht naar innovatieve partners en samenwerkingen met (Legal Tech) startups die zich gespecialiseerd hebben in nieuwe technologie zoals Artificial Intelligence en blockchain.